Συνάντηση της Δρ. Αυγερινοπούλου με τον κ. Manfred Weber, Προέδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

weberΣυνάντηση με τον κ. Manfred Weber, Προέδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποίησε η Δρ. Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε το σχολιασμό του Μ. Weber για τη νέα συμφωνία την οποία συζητούν οι Ευρωπαϊκοί και διεθνείς θεσμοί με την Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να κλείσει η αξιολόγηση, δίνοντας έμφαση στο ότι η συμφωνία δεν επιτρέπει περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα. Ιδίως δε για τους νέους ανθρώπους δεν δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες ούτε απορρόφησης σε νέες θέσεις εργασίας, ούτε όμως και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν δική τους εργασία ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ανέφερε δε ότι συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπως ο Ν. Ηλείας, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας, καθώς βαίνουν με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Η Νέα Δημοκρατία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όμως από την πλευρά του πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα ζητήματα.

Ο κ. Weber συμφώνησε ότι πράγματι η Συμφωνία δεν αφήνει περιθώρια στους νέους ανθρώπους για οικονομική ευημερία και ανάπτυξη μέσα στην χώρα και ότι θα έπρεπε να υπογραφεί μια διαφορετικού τύπου συμφωνία ώστε να αναπτυχθεί η Ελληνική οικονομία παράλληλα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διαβεβαίωσε δε την τ. Βουλευτή ότι ως ίδιος ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία – θα συνεχίσει το διάλογο για μια συμφωνία με την Ελλάδα με περισσότερο αναπτυξιακούς όρους.

 

 

0 Σχόλια to “Συνάντηση της Δρ. Αυγερινοπούλου με τον κ. Manfred Weber, Προέδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”



  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε




Επικοινωνία / Contact

Ακαδημίας 28, Τ.Κ. 106 71, Αθήνα

28, Akadimias st., P.C. 106 71, Athens, Greece

Τηλ. / Tel.: +30 211 4118547, 6936406521

e-mail: d.avgerinopoulou@parliament.gr